top of page

WORKSHOPS

Ik organiseer workshops voor ouders, pleegouders, stiefouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers en iedereen die geïnteresseerd is! Een workshop bestaat uit twee delen; het eerste deel is een stukje theorie en inzichten. Het tweede deel is interactief; er kunnen vragen gesteld worden en ervaringen uitgewisseld worden. Hierbij worden handvatten gegeven die aansluiten op de vragen en onderwerpen die aan bod komen. Ook kan ik voor pedagogisch medewerkers of leerkrachten workshops en trainingen op verzoek samenstellen. 

 

De impact van een echtscheiding op kinderen

 

Het belang van het kind staat centraal. Ik geef in een kort overzicht weer hoe kinderen in een bepaalde leeftijdscategorie op de scheiding kunnnen reageren. Wat doet het met hen? Hoe beinvloedt het hun gedrag, zowel thuis als op school?  Wat kunnen ouders doen om de gevolgen zo veel mogelijk te beperken? Wat helpt wel en wat maakt de kinderen onzeker en verdrietig. Waar hebben kinderen behoefte aan?

Duur: 1,5 uur

 

Rouwtaken en rouwfasen, hoe zit dat bij kinderen?

 

Als kinderen te maken krijgen met overlijden of scheiding gaan ze rouwen. Wat is dat, rouw? Hoe zit het met de rouwtaken en rouwfasen? Hoe lang duurt rouwen? Wat is het verschil tussen rouw bij kinderen en rouw bij volwassenen? Wat kun je als ouder doen om je kind te helpen?

Duur: 1,5 uur

 

Kenmerken en kwaliteiten van het samengestelde gezin

 

Een samengesteld gezin is een grote puzzel. Hoe zorg je dat alle stukjes in elkaar passen, dat het een geheel wordt? Er zijn specifieke kenmerken en valkuilen bij een samengesteld gezin. Hoe voorkom je dat je in de valkuilen trapt? Hoe kun je de kinderen begeleiden om zich prettig te voelen binnen het samengestelde gezin? En hoe kun je de kwaliteiten van het samengestelde gezin ontdekken en inzetten?

Duur: 1,5 uur

 

Voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten geef ik workshops op locatie 

Communiceren en feedback geven 

 

Communicatie is het uitwisselen van informatie tussen twee personen. Hoe doe je dat vanuit je functie? Hoe communiceer je met ouders? Hoe verdeel je je aandacht tussen ouder en kind? Hoe breng je een minder goede boodschap? Wat is het verschil en wat zijn de overeenkomsten tussen communiceren met ouders, kinderen, collega's? 

Lukt het je om feedback te geven op je collega? En kun je omgaan met feedback van je collega's?

Tijdens deze workshops geef ik handvatten en inzichten over communiceren en feedback geven.

Tevens gaan we hier mee oefenen.

Duur: 2,5 uur

Straffen en/of belonen

 

Wat zijn de basisbehoeften van een kind? Hoe ga je om met een kind dat altijd negatieve aandacht vraagt? Wat kun je ook doen in plaats van straffen? Hoe beloon je effectief?

Deze workshop biedt inzicht in wat straffen of belonen met een kind doet.  Wat bereik je er mee? Als volwassene heb je de regie, maak je hier (onbewust) keuzes in. Welk doel heb je? Hoe kun je je bewust worden van wat je wilt bereiken bij een kind?

Tijdens deze workshop geef ik inzichten en word je je bewust van wat je bereiken kan met straffen of belonen van een kind. 

Duur: 1,5 uur

Voor meer informatie, prijzen en data van de workshops kun je me bellen of mailen.

bottom of page