top of page

SAMENGESTELD GEZIN

 

 

Je leven is behoorlijk veranderd door de scheiding of door het overlijden van een ouder. Het is lastig om te gaan met alles wat je voelt. Verdriet, boos, schuldig, onzekerheid..

En dan krijgt je vader of moeder een nieuwe relatie. Soms ook nog met kinderen. Weer verandert er veel. Je vader of moeder moet je delen met de nieuwe relatie. Als ze dan nog gaan samenwonen heb je te maken met een nieuw, samengesteld gezin. Daar komt heel wat bij kijken.  Wat een gedoe en weer veranderingen. Een andere volwassene die ook wat te zeggen heeft in huis. Nieuwe regels, nieuwe gewoonten. En misschien ook nog een stiefbroer of zus die ook aandacht vragen en waar je rekening mee moet houden.

Denk je ook wel eens:

  • Hij is m'n vader niet! Ik hoef niet te luisteren.

  • Hoezo m'n kamer en huis delen?

  • Ik wil graag iets met mijn eigen ouder alleen doen, zonder al die anderen erbij!

  • De andere kinderen mogen veel meer en krijgen meer aandacht.

  • ....

Je bent boos en teleurgesteld of verdrietig. Je weet niet goed hoe je hier mee om moet gaan en hoe je het kan veranderen. Het leid je af, je kunt je niet goed meer concentreren. 

Ik kan je hier bij helpen! Ik ben kindercoach en heb geleerd om kinderen en jongeren te helpen om om te gaan met alle veranderingen na een scheiding of bij het wonen in je nieuwe gezin. Veel kinderen vinden het fijn om met iemand te praten die niet bij het gezin hoort. We kunnen kijken waar jij mee zit en welke vragen je hebt. Je kunt leren hoe je kunt omgaan met je verschillende gevoelens. Ook kan ik je vader of moeder tips geven en laten weten  hoe het voor jou is in het nieuwe gezin.

Samen kunnen we kijken hoe je je plek in het gezin kunt vinden, zodat je weer gelukkig wordt.

bottom of page