ROUW
Helaas is er tot medio 2024 geen mogelijkheid om nieuwe klanten aan te nemen.
Indien je begeleiding wilt bij rouw na overlijden of bij scheiding, verwijs ik graag door naar mijn Coachpraktijk ' de pleisterplaats' van Anet Kiela. www.praktijkdepleisterplaats.nl.
Wanneer kinderen of jongeren te maken krijgen met het overlijden van iemand uit het gezin wordt het thuis anders. De sfeer is anders, verdriet, andere taakverdeling, een lege stoel, andere rituelen.
Ook bij het overlijden van een andere dierbare, opa, oma, familielid of vriend (in) wordt de veerkracht op de proef gesteld. Emoties wisselen elkaar af; boosheid, verdriet, onbegrip, het gemis, leegte.
Alle veranderingen en emotionele betrokkenheid bij het verlies kunnen er voor zorgen dat kinderen ander gedrag laten zien of dat ze op school moeite hebben om zich te concentreren. Kinderen staan er voor hun gevoel vaak alleen vooren weten niet hoe ze zich moeten uiten. Ze willen aan de ene kant zo gewoon mogelijk verder leven en aan de andere kant is hun leven niet meer hetzelfde. Ze willen geen medelijden maar wel erkenning voor hun verdriet. Kinderen vragen zich vaak dingen af zoals: hoe moet het verder, waarom moest dit gebeuren, zal ik hem/haar vergeten?
Ouders hebben hun eigen verdriet en eigen emoties. Ouders hebben daarnaast vaak ook te maken met allerlei praktische zaken. Kinderen voelen en zien dat hun ouders het zwaar hebben en verdrietig zijn. Ze willen hun ouders ontzien en kroppen hun gevoelens op. Als ouder weet je vaak niet hoe je je kind kunt bereiken. Of hoe je je kind kunt ondersteunen bij de acceptatie van de nieuwe situatie. Wat doe je als je kind weinig emotie uit? Als je kind eigenlijk niet wil praten? Wat kun je als ouder doen als je niet weet wat de behoefte van je kind is ?
Hierbij kan ik je helpen!
Ik ben gespecialiseerd in rouwbegeleiding van kinderen en jongeren. Het delen van het verdriet en de gevoelens met iemand die niet emotioneel betrokken is kan een opluchting zijn. Het kan duidelijkheid geven en weer overzicht op de eigen situatie.
Kinderen kunnen handvatten krijgen hoe ze om kunnen gaan met het verlies, hoe ze verder kunnen leven met het gemis én met de herinneringen.
Tegelijkertijd geef ik ouders inzichten en handvatten hoe om te gaan met het gedrag en de emoties van je kind. En hoe je je kind kunt helpen. Een kind heeft de ondersteuning en hulp van de ouder nodig om krachtiger te worden en het leven weer op te pakken.
Afhankelijk van de leeftijd van het kind/jongere, is er eerst een kennismakingsgesprek met de ouder. Dit gesprek vindt plaats bij jullie thuis. Daarna volgen er individuele sessies met het kind/jongere in de praktijk. Aan het eind vindt er een afrondend gesprek plaats. Uit ervaring blijkt dat in 6 sessies met het kind/jongere veel bereikt kan worden.
Klik hier voor informatie over de rouwstadia en rouwtaken.
Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op via de contactpagina.
Voor boeken en websites zie praktisch/links.