top of page

SCHEIDEN

Als je vader en moeder gaan scheiden verandert plotseling je hele leven. Niets lijkt meer hetzelfde als daarvoor. Je voelt je vaak erg alleen en er geberut binnen in je zoveel dat je niet kent. Soms ben je boos, dan weer verdrietig en het kan ook zijn dat je je angstig, jaloers of schuldig voelt. Soms voel je niks, terwijl je eigenlijk vindt dat je heel verdrietig zou moeten zijn. Kortom het is een grote warboel. Het kan een hele klus zijn om hiermee om te gaan. En hoe moet het nou verder?

Je vader en moeder nemen veel beslissingen over de scheiding. En dat is vaak niet leuk en je snapt het soms helemaal niet. Daardoor kan je je niet meer concentreren op school, ben je veel vaker boos en verdrietig. 

Eén ding blijft wel altijd hetzelfde; je ouders blijven altijd je ouders. Ook als ze gescheiden zijn, blijft dat zo.

Vaak heb je vragen en dingen die in je hoofd blijven zitten, zoals:

  • Moet ik verhuizen?

  • Ik wil niet kiezen!

  • Hoe gaat het met mijn broer en zus?

  • Ik wil dat het geruzie stopt!

  • Die nieuwe vriend of vriendin van papa of mama...

  • Hoe moet het nu verder?

  • Wie helpt mij

Ik ben kindercoach en heb geleerd om kinderen en jongeren te helpen om om te gaan met de scheiding. Veel kinderen vinden het fijn om met iemand te praten die niet bij het gezin hoort. We kunnen kijken waar jij mee zit en welke vragen je hebt.  Bijvoorbeeld hoe je je kunt aanpassen aan het wonen in twee huizen of wat je kunt doen als je de andere ouder mist. Daar kunnen we samen aan werken.  En je kunt leren hoe je kunt omgaan met je verschillende gevoelens.

Voor kindercoaching van kinderen onder de 16 heb ik van beide ouders een handtekening nodig. (indien beide ouders het gezag hebben)

 

 

 

Er zal eerst een kennismakingsgesprek met je ouders zijn; bij één van je ouders thuis. Daarna kom jij een aantal keer bij mij in de praktijk. Meestal kunnen we in 5 x al veel bespreken en doen. Daarna praat ik nog een keer met de ouders en geef hen tips hoe ze jou kunnen helpen. 

bottom of page